VITALE KERNEN ZELHEM

In 2017 startten vier werkgroepen ‘Vitale Kernen’ in de dorpen Zelhem, Vorden, Hengelo en Steenderen. In de werkgroepen werken inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente samen aan een toekomstbestendige dorpskern. Dat is een plek waar je graag komt en waar voldoende voorzieningen zijn en waar mensen samenwerken.

https://vkzelhem.nl/

Op donderdag 8 november 2018 werd door de commissie Vitale Kernen Zelhem de rapportage aangeboden aan de gemeenteraad en het college van B&W.
De raad & het college van B&W van de gemeente Bronckhorst werd uitgenodigd om samen met de commissie de handschoen op te pakken om de boom (Zelhem) robuust en vitaal te houden.

BIBLIOTHEEK

https://www.bibliotheekwestachterhoek.nl/vestigingen/detail.1704186.html/bibliotheek-zelhem/

Redactie de Gelderlander “Bibliotheek ‘West Achterhoek’ organiseert meetings over de bibliotheek van de toekomst

HENGELO/ VORDEN/ ZELHEM – De bibliotheekorganisatie ‘West Achterhoek’ wil meer zijn dan alleen een boekenuitleenservice. Om beter aan te sluiten bij de inwoners van de gemeente Bronckhorst, houdt ze samen met de gemeente bijeenkomsten over ‘de bibliotheek van de toekomst’.

Op woensdag 12 en donderdag 13 september vinden er bijeenkomsten in het gemeentehuis in Hengelo plaats. De organisatie en de gemeente verwachten dat er in de toekomst een groeiende vraag  zal zijn naar onderwerpen als ‘de aanpak van laaggeletterdheid’ en ‘het bevorderen van lezen’. Om op deze vragen in te spelen, ziet de bibliotheek graag samenwerking met culturele, onderwijs- en welzijnsorganisaties die zich ook met dergelijke onderwerpen bezighouden. 

Behoeftes

Daarnaast wil de bibliotheek ook weten welke andere behoeftes er zijn bij de bewoners en de organisaties, zodat het echt een bibliotheek van de toekomst kan worden. Hierdoor is het ook mogelijk dat de definitieve invulling van ‘de bibliotheek van de toekomst’ per plaats verschilt.

De bijeenkomsten zijn  op 12 september van 13.30 – 16.30 uur voor de Hengelose bibliotheek. Op 13 september van 09.30 – 12.30 uur voor de Vordense bibliotheek en op 13 september van 13.30 – 16.30 uur voor de Zelhemse bibliotheek. Aanmelden kan tot 1 september. “

Meer informatie: http://www.bronckhorst.nl/bijeenkomstentoekomstbibliotheek